Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Devlet başkanı, Başbakan Alihan Smailov’u kabul etti

Devlet başkanı, Başbakan Alihan Smailov’u kabul etti
REKLAM ALANI
15.07.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

 

 

 

Devlet başkanı, Başbakan Alihan Smailov’u kabul etti

 

 

 

 

2023
Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Kazakistan Cumhuriyeti’nin bu yılın 6 aylık sosyo-ekonomik kalkınmasının sonuçları ve Mangistau Nükleer Santrali’nde meydana gelen kazaların nedenlerine ilişkin soruşturmanın sonuçları hakkında bilgi verdi. (MAEC) ve Atyrau Petrol Rafinerisi (ANPZ).

 

 

 

 

Alikhan Smailov’a göre, batı bölgesinin enerji sisteminin durumunun genişletilmiş bir analizi sonucunda, enerji işletmelerinin çalışmalarındaki bir takım sistemik eksiklikler ortaya çıktı. Ayrıca Enerji Bakanlığı, KEGOÇ A.Ş., MAEK LLP ve NC KazMunayGas A.Ş.’nin çalışmalarında eksiklikler tespit edildi.

JSC NC KazMunayGas Yönetim Kurulu Başkanı Magzum Mirzagaliyev, rafinerinin güvenli ve istikrarlı çalışmasını sağlamaya yönelik önlemlerin zamanında uygulanmaması nedeniyle kınanacak.

Ayrıca, Enerji Bakan Yardımcısı Zhandos Nurmaganbetov’un batı enerji merkezinin güvenliği üzerindeki kontrolü zayıflattığı için kınanmasına karar verildi.

MAEK LLP, Atyrau Rafinerisi, KEGOC JSC’nin bir dizi yönetici ve görevlisi hakkında da idari tedbirler alınacaktır.

 

 

 

 

Aynı zamanda, gelecekte bu tür kriz durumlarını önlemek için Hükümet bir dizi acil ve sistemik önlem alacaktır. Bunlar arasında MAEK LLP’nin modernizasyonu ve yeniden inşası, batı enerji bölgesinin güçlendirilmesi, Atyrau Rafinerisi’ne istikrarlı harici güç kaynağı sağlanması ve burada kendi enerji kaynağının inşası, batı bölgesinin Birleşik Elektrik Sistemi ile bağlantısı yer alıyor. Kazakistan vb.

Devlet başkanı ayrıca, büyüme mevsiminin düşük su koşullarında gerçekleştiği güney bölgelerindeki su kaynaklarının durumu hakkında da bilgilendirildi. Bu bağlamda, Hükümet ve yerel yürütme organları gerekli önlemleri almaktadır. Özellikle mahsullerin sulama suyu sağlamasına öncelik verilecek ve su rotasyonu uygulanacaktır. Bununla birlikte, su tasarrufu sağlayan teknolojilerin getirilmesine yönelik çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Kanallardaki su kayıplarını azaltmak ve birikintileri artırmak amacıyla hidrolik yapıların yeniden inşası için çalışmalar sürüyor.

Buna ek olarak, Başbakan Alihan Smailov, Yatırım Tarifesi programının uygulanması, kamu altyapısının iyileştirilmesi ve saiga popülasyonlarının sürdürülebilir yönetimi için alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-premer-ministra-alihana-smailova-1365124

 

 

 

REKLAM ALANI