Olaylar
Akorda
Devlet başkanı, Avrupa Adaletin Etkinliği Komisyonu (CEPEJ) Başkanı Francesco Depasquale’yi kabul etti
2024
https://x.com/aqorda_press/status/1842145153949061276
Kazakistan Cumhuriyeti Hakimler Kongresi’nin oturum aralarında Kassym-Jomart Tokayev, Avrupa Adaletin Etkinliği Komisyonu (CEPEJ) Başkanı Francesco Depasquale ile yargı sistemi reformunun temel yönlerini tartıştı.
Devlet başkanı, Örgütün uluslararası alanda adalet standartlarını yükseltmedeki önemli rolüne dikkat çekti. Ona göre Kazakistan, kanun uygulama mekanizmalarındaki en iyi uygulamaların ulusal yargı sistemine dahil edilmesine özel önem vermektedir.
https://x.com/aqorda_press/status/1842145153949061276
Kassym-Jomart Tokayev’in dediği gibi ülkemiz hukuksal ve demokratik bir devlet kurma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir. Bu bağlamda yargı sisteminin reformu ve hukukun üstünlüğünün sağlanması son derece önemli bir rol oynamaktadır.
https://x.com/aqorda_press/status/1842145153949061276
Francesco Depasquale ise Kazakistan’da yürütülen hukuk reformlarını olumlu değerlendirerek, insan haklarının güvence altına alınması ve adalet sisteminin verimliliğinin artırılması konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Geri gitmek Geri gitmek
kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-prezidenta-evropeyskoy-komissii-po-effektivnosti-pravosudiya-cepej-franchesko-depaskuale-49521
https://x.com/aqorda_press/status/1842145153949061276
UN General Assembly adopts Tajikistan’s resolution on International Year of Legal Literacy, 2027
«Единая Россия»: Андрей Климов призвал усиливать межпартийное сотрудничество внутри БРИКС и сохранять открытый характер площадки
«Единая Россия» будет держать на контроле реализацию новых региональных мер поддержки семей с детьми
При поддержке «Единой России» отремонтируют 800 студенческих общежитий по всей стране
Human Rights Day at the Ministry of Foreign Affairs
Consular consultations in Dushanbe