Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Darvaz ilçesinde üstün yetenekli öğrenciler için 1 Nolu Spor Salonu binasının açılışı

Darvaz ilçesinde üstün yetenekli öğrenciler için 1 Nolu Spor Salonu binasının açılışı
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

Darvaz ilçesinde üstün yetenekli öğrenciler için 1 Nolu Spor Salonu binasının açılışı

.2023 , Darvaz ilçesi

 

 

 

15 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Darvoz ilçe merkezinde üstün yetenekli öğrenciler için güzel ve modern bir 1 Nolu Spor Salonunun açılışını yaptı. .

3 katlı muhteşem eğitim binası, vatansever girişimciler tarafından Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bağımsızlığının 35. yıldönümünü kutlamak için inşaat ve inşaat önlemlerinin bir parçası olarak Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon’un talimatları ve yönergeleri temelinde inşa edildi. öğrencilerin eğitim ve öğrenim düzeyini ve kalitesini artırmak.

Tesis 2.160 metrekare alan üzerine kurulmuş olup 840 öğrenci için tasarlanmıştır.

Spor salonunda 50’den fazla nitelikli öğretmen çalışmaktadır.

Yeni eğitim merkezi, biyoloji, kimya, fizik, matematik, bilgisayar sınıfları, robotik, yapay zeka, geniş bir kütüphane ve okuma odası, öğretmen ve kurum personeli için ofisler ve diğer yardımcı tesisler dahil olmak üzere 28 iyi donanımlı derslikten oluşmaktadır. .

Eğitim kurumu binasında ayrıca 80 kişilik yemekhane bulunmakta olup, toplantı salonu yüksek sanat ve modern olanaklarla inşa edilmiştir. Salon 220 kişiliktir ve konferanslar ve kültürel etkinlikler için uygundur.

Spor salonu toplantı salonu, yüksek kaliteli masa ve sandalyeler ve gerekli ekipmanlarla donatılmıştır ve ulusal mimari sanat eserleri ile dekore edilmiştir.

 

 

 

Bu bilgi okulunda eğitim, devlet eğitim programlarına dayalı olarak Tacikçe, Rusça ve İngilizce dillerinde yürütülmektedir. Spor salonunda öğrencilerin eğitiminin kontrolü ve yönetimi bilgi programlarına dayalıdır ve Badakhshan Dağlık Özerk Bölgesi bölgesinde benzersiz kabul edilir.

Bu eğitim merkezinde, kesin konuların çalışılmasına büyük önem verilmekte ve konu sınıfları, “Yirmi Yıllık Eğitim ve Doğa Bilimlerinin Geliştirilmesi” hedeflerinin uygulanması çerçevesinde tüm eğitim aksesuarları ve görsel yardımcılarla donatılmıştır. , bilim ve eğitim alanındaki kesin ve matematiksel konular”, 2020-2040.

Farklı spor dallarının geliştirilmesi amacıyla spor salonuna ayrı bir spor salonu yapılmış olup, voleybol, basketbol ve futbol gibi farklı spor dalları için tasarlanmıştır.

Ayrıca eğitim binasının önünde çeşitli antrenmanların yapılmasına uygun ayrı bir futbol sahası bulunmaktadır.

 

 

 

 

Güzel eğitim binasının inşaat çalışmaları Ekim 2022’de başladı ve Limited Liability Company “Beyaz Saray” projesine göre Limited Liability Company “Badakhshan Building School” uzmanlarının ulusal ve Avrupa standartlarına uygun olarak katılımıyla tamamlandı. mimari sanat

Tesisin kullanıma açılmasıyla Darvaz ilçesindeki üstün yetenekli öğrencilerin bilgi ve becerilerinin daha da geliştirilmesi ve yetenek ve becerilerinin geliştirilmesi için iyi bir fırsat yaratılmıştır.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, yeni eğitim binasında öğrencilerin bilgi düzeylerinin artması için yetkililere faydalı tavsiyelerde bulundu.

Bilgi Dergahı, sınıfların soğuk mevsimde sıcak tutulmasını sağlayan bağımsız bir ısıtma ağına sahiptir.

Darvoz ilçesinin merkezinde güzel ve görkemli bir eğitim binasının inşası ve hizmete açılması, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un eğitim politikasının mantıklı bir devamıdır ve bu şekilde eğitim seviyesinin ve kalitesinin artırılmasıdır. eğitim, modern eğitim yöntemlerini tanıtmak ve yetenekli öğrencileri bilim ve vatanseverlik ruhuyla yetiştirmek.

 

 

 

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon, yeni eğitim-öğretim yılı arifesinde spor salonunun açılmasını Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin Darvoz bölgesindeki eğitimciler için değerli bir hediyesi olarak değerlendirerek, öğretmenleri eğitim ve öğretim kalitesini artırmaya çağırdı. Yetiştirme, öğrencilerde vatanseverlik ve kendini tanıma duygusu uyandırmak, halkın tarihine ve medeniyetine ve halkın kutsallığına saygı göstermek, milli ve velilerle yakın ilişki kurmak için rehberlik ettiler.

Öğretmenler ise, ülkenin milli eğitim müdürünün gösterdiği eşsiz özene şükranlarını ifade ederek, bu tür çağdaş koşulların sağlanmasıyla çocukların eğitim ve yetiştirilmesinde vatanseverlik ve özbilinç ruhuna daha fazla katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. öğrenciler.

Darvaz ilçesinde şu anda 28’i genel orta öğretim kurumu, 6’sı temel eğitim kurumu ve 14’ü ilköğretim kurumu olmak üzere 48 eğitim kurumu bulunmakta olup, burada 4200’den fazla kişi eğitim görmekte ve 607 öğretmen genç nesle eğitim vermektedir.

Bağımsızlık döneminde, Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti’nin yapıcı hedeflerinin uygulanması çerçevesinde Darvoz ilçesinde 6 eğitim kurumu inşa edilmiş ve faaliyete geçmiştir ve bu yapıcı önlemde yerli girişimcilerin katkısı önemlidir.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31242?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI