Olaylar
Akorda
Cumhurbaşkanı Tokayev, Suudi Arabistan’ın Kazakistan Büyükelçisi Faysal El-Kahtani’yi kabul etti.
2026
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Suudi Arabistan Krallığı’nın Kazakistan Büyükelçisi Faisal Al-Kahtani’yi kabul etti.
Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan’ın Suudi Arabistan ile kapsamlı iş birliğini güçlendirmeye büyük önem verdiğini vurguladı. Özellikle Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Salman Al Saud’un iki ülke arasındaki çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesine yaptığı kişisel katkıyı kaydetti.
Kazakistan Cumhurbaşkanı, “Veliaht Prens Muhammed bin Salman, haklı olarak küresel sahnede güçlü ve etkili bir lider olarak kabul ediliyor. Suudi Arabistan’ın kalkınmasına yönelik ileri görüşlü ve ilerici stratejisi ile uluslararası istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesindeki önemli rolü, en yüksek takdir ve saygıyı hak ediyor” dedi.
https://x.com/aqorda_press/status/2039340381180203085
Cumhurbaşkanı Tokayev, Muhammed bin Salman’ı Kazakistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmeye davetini yineledi.
Büyükelçi Faysal El-Kahtani ise ülkesinin Kazakistan ile stratejik ortaklığı derinleştirme konusundaki kararlılığını dile getirdi. Karşılıklı yatırımların korunması ve teşvikine ilişkin yakın zamanda imzalanan anlaşmaların yanı sıra hükümetler arası Koordinasyon Konseyi’nin kurulmasına ilişkin anlaşmaların, karşılıklı yarar sağlayan iş birliğini genişletmek için yeni fırsatlar yarattığını belirtti.
Büyükelçi ayrıca, Suudi Arabistan liderliğinin, Ortadoğu’daki karmaşık durumla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Tokayev’in gösterdiği kararlı ve tutarlı destek için içten teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Kazakistan’ın Türkistan’ın kutsal şehrinde olası barış görüşmeleri için bir platform sağlama girişiminin önemini vurguladı.
https://x.com/aqorda_press/status/2039340381180203085
Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan’ın Suudi Arabistan ve tüm Körfez ülkeleriyle olan dayanışmasını bir kez daha teyit ederek, bölgede istikrar, güvenlik ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına yönelik çabalara katkıda bulunmaya devam etme isteğini dile getirdi.
Toplantının sonunda Cumhurbaşkanı, İki Kutsal Caminin Koruyucusu Kral Salman bin Abdulaziz Al Saud’a ve Veliaht Prens-Başbakan Muhammed bin Salman’a en içten selamlarını ve en iyi dileklerini iletti ve kardeş Suudi Arabistan halkına esenlik ve refah dileklerini sundu.
Geri gitmek Geri gitmek
Kaynak:https://akorda.kz/en/president-tokayev-receives-ambassador-of-saudi-arabia-to-kazakhstan-faisal-al-kahtani-135123
https://x.com/aqorda_press/status/2039340381180203085
Birleşik Rusya, Nadym’de (Yamalo-Nenets Özerk Okrugu) emekliler için bir el sanatları atölyesi düzenledi
«Единая Россия» организовала профориентационную экскурсию для молодёжи Курганской области
Ryazan’daki Birleşik Rusya Halk Destek Merkezi’nde yaratıcı bir akşam etkinliği ve personel merkezi çalıştayı düzenlendi
Ветераны СВО, предприниматели и действующие депутаты: в регионах продолжается регистрация на предварительное голосование «Единой России»
В Москве «Единая Россия» открыла Парту Героя в честь погибшего участника СВО
Единороссы Кабардино-Балкарии подвели итоги реализации народной программы на отчётно-программном форуме «Есть результат!»