Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara’da “Seymen Başı Beratı” takdim edildi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara’da “Seymen Başı Beratı” takdim edildi
REKLAM ALANI
06.09.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara’da “Seymen Başı Beratı” takdim edildi
06.09.2022 20:10

“Türklük mücadelesinin temsilcileriyiz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ankara temasları çerçevesinde ziyaret ettiği Ankara Kulübü Derneği’nde düzenlenen bir törende, Seymen Başı Cepkeni giydirilerek “Seymen Başı Beratı” takdim edildi.

Törende yaptığı konuşmada, kendisine hayatının en şerefli armağanlarından birinin takdim edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar dernek yetkililerine, hem kendi hem de KKTC halkı adına teşekkürlerini sundu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da başlattığı Milli Mücadele’nin nesilden nesile aktarılarak bugüne kadar taşındığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’taki mücadelenin anlamının kendileri için çok büyük olduğunu kaydederek; “Biz, Orta Asya’dan başlayan,1571’de Doğu Akdeniz’e taşınan, Türklük mücadelesinin Kıbrıs’taki temsilcileriyiz. Biz de aynı ailenin evlatları, aynı milletin torunlarıyız. Anavatan Türkiye ile Kıbrıs’ta verilen mücadele, bizim için çok soylu bir mücadeleydi” diye konuştu.

1974’ten bu yana KKTC’de çok şeyin değiştiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, turizm alanları, yeni oteller ve üniversitelerin inşa edildiğini; Türkiye Cumhuriyeti’nden de KKTC’ye, yılda 75 milyon metreküp su taşınan projenin hayata geçirildiğini dile getirdi.
Doğu Akdeniz’de hidrokarbon kaynaklarının ortaya çıkmasıyla güvenlik meselelerinin çok daha önemli hale geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin izlediği siyasete karşı Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC tarafından egemenlik haklarının korunması başta olmak üzere birçok konuda önemli adımlar atıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar bu çerçevede bütün yapılanların, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye sahip çıkışını, KKTC ve halkının da Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığını ve birlikte tam bir uyum içerisinde yürütmekte olduğu milli siyaseti ortaya koyduğuna işaret etti.

Ankara Kulübü Derneği, 1932 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu Yaşatın” talimatıyla önce “Ankara Kulübü” adıyla kurulmuştur.

1947 yılında ise “Ankara Kulübü Derneği” adını almıştır.
Daha sonra 1993-2000 yılları arasında Türkiye’nin 9. cumhurbaşkanı olarak görev yapan Türk siyasetçi, mühendis ve devlet adamı Süleyman Demirel ile KKTC’nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a da “Seymen Başı Beratı” verilmiştir.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatara-ankarada-seymen-basi-berati-takdim-edildi-10176

 

 

REKLAM ALANI