Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Yangınla mücadelede tüm birimler koordinasyon içinde çalışıyor. Bir yönetim zafiyeti yok”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Yangınla mücadelede tüm birimler koordinasyon içinde çalışıyor. Bir yönetim zafiyeti yok”
REKLAM ALANI
25.06.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Yangınla mücadelede tüm birimler koordinasyon içinde çalışıyor. Bir yönetim zafiyeti yok”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

“Alevlerin doğuya doğru yayılmaması için önlemler alındı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sürekli yön değiştirerek devam eden rüzgarın yangının tamamen söndürülmesini engellediğini, yangının Mersinlik köyünden doğuya doğru sıçramaması için çaba harcandığını belirtti. Mersinlik köyündeki kriz merkezini gece saatlerinde ziyaret ederek bilgi alan Cumhurbaşkanı Tatar, “Son aldığım bilgiye göre yangından etkilenen alan yaklaşık 20 kilometre kare, yaklaşık 20 bin dönümlük bir alandır” dedi.
Yanan alan muhakkak ağaçlandırılacak “

Bu devlet ormanlarına sahip çıkacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, yanan alanın muhakkak yeniden fidan dikilerek ağaçlandırılacağını söyledi. Yangınlarla mücadele eden personel ve köylülerden can kaybı olmamasının teselli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bununla birlikte yanan ormanlardaki canlıların kaybından üzüntü duyduğunu vurguladı.

Dün gece olduğu gibi bu gece de alevlerin Mersinlik köyünün doğusuna sıçramaması için önlemler alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Eğer alevler o tarafa geçerse Büyükkonuk, Yedikonuk, Karpaz’a kadar gidebilir. Rüzgar bu riski yaratıyor. Ancak şu anda su tankerleri ve iş makineleriyle önlemler alındı” şeklinde konuştu. İlgili tüm birimlerin bir koordinasyon içinde çalıştığını, İHA’ların havadan sürekli bilgi geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bir yönetim zafiyeti yaşanmadığını belirtti.

Siyaseti bir kenara bırakmak lazım

Türkiye, İngiliz üsler bölgesi, Güney Kıbrıs ve İsrail’den toplam 6 uçak ve 5 helikopterin havadan yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Böyle bir durumda siyaseti bir kenara bırakmak gerekir. BM ve İngiliz Elçiliği üzerinden İsrail ile temas kurduk. Onlar da yanıt verdi. Olayı başka yerlere çekmeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yanginla-mucadelede-tum-birimler-koordinasyon-icinde-calisiyor-9943

 

 

 

REKLAM ALANI