Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti
REKLAM ALANI
01.06.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

 

“Devlet olarak KKTC’nin güçlenmesi, Kıbrıs Türk halkının iradesinin netleşmesi ve kabul görmesi için çalışıyoruz”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi Başkanı Alper Özsakınç ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasında, kendisine yapılan bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; devlet olarak KKTC’nin güçlenmesi, Kıbrıs Türk halkının iradesinin netleşmesi ve kabul görmesi için çalıştıklarını ifade etti.

“Gücümüzü halkımızdan alıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, halkla iç içe olan bir Cumhurbaşkanlığı yürütmekte olduğunu vurgulayarak Anavatan Türkiye ile her konuda uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. KKTC’nin önünün açılması, ekonomik olarak daha iyi bir düzeye gelmek ve Rusya-Ukrayna savaşının etkilerinin azalması için yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki dönemde hükümetimizin alacağı tedbirlerle bir rahatlama olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta egemen eşitliğe dayalı iki devletin iş birliği ile bir çözümün olabileceğini ve federal temelde bir antlaşmanın, Kıbrıs Türkü’nün hayrına olmayacağını vurguladı. İki devletli siyaseti savunurken büyük bir cesaretle bu konuların üzerine gitmeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; doğru olanın, KKTC’yi savunmak olduğunu söyledi.
Gençlere her fırsatta Kıbrıs meselesinin geçmişini, neden şu anda bu devleti yaşatmak zorunda olduğumuzu anlattığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar gelinen aşamada, halkın desteğinin önemine vurgu yaptı.

“Esas olan KKTC’dir. Bu devlet bize bağımsızlık, özgürlük ve onurlu bir yaşam verme takdiri içerisindedir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Sosyal Demokrasi Hareketi başkan ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya da hazır bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-sosyal-demokrasi-hareketi-baskani-ve-yonetim-kurulu-9854

 

 

REKLAM ALANI