Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mahmut İslamoğlu Kıbrıs Kitaplığı’nın açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mahmut İslamoğlu Kıbrıs Kitaplığı’nın açılış töreninde konuştu
REKLAM ALANI
03.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mahmut İslamoğlu Kıbrıs Kitaplığı’nın açılış töreninde konuştu

2024

“Milli Arşiv demek geleceğe ışık tutmak demektir”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

60. Kütüphane Haftası” çerçevesinde Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Kıbrıs Kitaplığı’na Araştırmacı, Şair, Öğretmen Mahmut İslamoğlu’nun adı verildi, “Kıbrıs Türk Folklor Araştırmalarında Mahmut İslamoğlu’nun Yeri ve Önemi” konulu panel gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs kitaplarından oluşturulan Mahmut İslamoğlu Kıbrıs Kitaplığı’nın açılış törenine katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlikte Mahmut İslamoğlu’nun bir öğrencisi olarak konuştuğunu vurguladı.

İslamoğlu’nun Güney Kıbrıs’ta kalan İngiliz okulunda hem Türkçe hem de sınıf öğretmeni olduğunu ve kendisine büyük saygı duyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Mahmut İslamoğlu’nu tanımak ve onun öğrencisi olmak gerçekten büyük mutluluktur. İslamoğlu, bu yaşına kadar hiçbir zaman sıkılmadan, pes etmeden her zaman üreterek eserleriyle Kıbrıs Türk tarihinde ve edebiyatında, şiirinde önemli bir yere sahiptir ve müstesna yerini koruyacaktır. İslamoğlu, yazım tarihimizde önemli bir isimdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 1963 hadiselerinde Rumların saldırıları sonrasında Kıbrıs Türklerinin kuzeye yerleştiğini, İslamoğlu’nun Türk tarafındaki İngiliz Maarif Koleji’ni kurarak İngilizcenin yanı sıra Türkçenin de öğrenilmesi için büyük hizmetler verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Mahmut İslamoğlu’nun hem öğretmen hem baba hem de herkesin büyüğü olarak samimiyetle bütün süreci yönettiğini kaydetti.

“Milli Arşiv demek geleceğe ışık tutmak demektir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, böylesine anlamlı bir açılışta emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-mahmut-islamoglu-kibris-kitapliginin-acilis-toreninde-konustu-12178

 

 

 

 

REKLAM ALANI