Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaparak soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaparak soruları yanıtladı
REKLAM ALANI
19.05.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yaparak soruları yanıtladı

“Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte milli menfaatlerimiz ve ulusal çıkarlarımızı koruyarak gelecekte varlığımızı sürdürmek bizim için esastır”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefke Avrupa Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bir Başarı Öyküsü – iş ve basın-yayın hayatından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na” konulu konferansta konuşma yaparak Cumhurbaşkanı seçilmesine giden süreci anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadeleye değinerek; “Kıbrıs Türk halkı olarak bu topraklarda varlığımızı sürdürebiliyorsak ve geleceğe umutla bakabiliyorsak Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği desteğe bağlı olarak bunu başarıyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının Annan Planı’na evet demesine rağmen verilen sözlerin tutulmadığını ve Rum tarafının tek taraflı olarak AB’ye üye yapıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya değindi ve şunları söyledi:

“Biz kendi siyasetimize inanmalıyız ve güvenmeliyiz. Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte milli menfaatlerimiz ve ulusal çıkarlarımızı koruyarak gelecekte varlığımızı sürdürmek bizim için esastır. Rum tarafının hiçbir zaman vazgeçmeyeceği tutumları, Türk askerinin adadan çekilmesi ve Kıbrıs’ın zaman içinde Rum-Yunan ikilisinin egemenliğine ve otoritesine geçmesine vesile olacak bir anlayış şeklindedir.”

“Bizim yolumuz doğru yoldur. Bizim yolumuz Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte asırlardan beridir bu coğrafyada şekillendirilen bu siyaseti anlatmaya devam etmektir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğünün caydırıcı bir güç olarak önemini dile getirerek Rum-Yunan ikilisinin Büyük Yunanistan yaratma hayalleri içinde Türkiye’yi Anadolu’ya hapsetmek istediklerini, Kıbrıs Türklerinin de bu oyunu bozan halk olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gelişmesi için turizm, yüksek öğretim, inşaat ve hizmetler sektörlerinde yürütülen çalışmaların önemine işaret etti.

Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere sürekli ülkelerine dönme çağrısı yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar; “Buradaki yapı, güvenlik ve refah dünyanın çoğu ülkesinde yoktur. Tarihi, kültürü ile geleceğe umutla bakabilmemizi sağlayabilen güzel bir adamız vardır” dedi.

Kıbrıslı Türklerin artık dünyanın her yerinde olduğunu ve sanat, spor ve pek çok alanda elde ettikleri başarılarla gurur duyduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere ve Türkiye’de yaşadığı dönemlerde her zaman aklının Kıbrıs’ta olduğunu ve Kıbrıs özlemi duyduğunu anlattı.

20 Temmuz Barış Harekatı ile Kıbrıs Türklerinin yeniden doğduğunu ve devlet kurduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle yan yana yaşayan iki ayrı egemen devlet politikasının dünyaya duyurulduğunu kaydetti.

Gençlere verdiği mesajda çalışmanın ve disiplinin öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Lefke gibi doğası ve kültürüyle gelişmiş bir bölgede sosyal faaliyetlerde bulunarak dostluklar ve iyi ilişkiler kurmanın faydalarına değindi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-lefke-avrupa-universitesi-tarafindan-duzenlenen-konferansta-konusma-9792

 

 

REKLAM ALANI