Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı Akdeniz’de Güvenlik, İstikrar ve İş Birliği Uluslararası Sempozyumu’nda altını çizdi:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı Akdeniz’de Güvenlik, İstikrar ve İş Birliği Uluslararası Sempozyumu’nda altını çizdi:
REKLAM ALANI
14.10.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı Akdeniz’de Güvenlik, İstikrar ve İş Birliği Uluslararası Sempozyumu’nda altını çizdi:

“Kıbrıs Türk halkının hak, hukuk, egemenlik ve devletini tek ses olup savunmalıyız”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin (ASBÜ) konferans salonunda düzenlenen Akdeniz’de Güvenlik, İstikrar ve İş Birliği Uluslararası Sempozyumu’na katıldı.
Sempozyumun düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar önemli olanın, KKTC’nin artık değişen dünyada yerini alması olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yıllardır yürütülen mücadeleyle bağımsız bir devlete kavuştuklarını ve devletin bugün bu bölgede hem Mavi Vatan’da hem hava sahasında önemli bir güç olarak yer aldığını söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin yürüttüğü proaktif girişimler neticesinde Türk milletinin bu bölgede güçlü bir yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Libya Antlaşması’nın da Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü artırdığına işaret etti.

 

“Kıbrıs’ta artık federasyonun peşinden sürüklenmeyeceğiz”

Rum-Yunan ikilisinin bölgede silahlanmayı ve gerginliği artırmasına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu bölgedeki hâkimiyeti artırdıklarını kaydetti.
Kıbrıs’ta artık federasyonun peşinden sürüklenmeyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yoluna devam edeceğini, yeni siyaseti sürdüreceklerini ve tanınma çağrısı sonrası artık ambargoların kaldırılması ve tanınma için çalışacaklarını söyledi.

“Meydanı boş bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Tatar, tanınma çağrısı sonrası geri adım olmayacağını ifade ederek muhalefete, federasyon siyaseti yerine Kıbrıs Türk tarafının yeni siyaseti etrafında tek ses olma çağrısı yaptı. Kıbrıs Türk halkının hak, hukuk, egemenlik ve devletinin savunulması gerektiğini dile getirdi.
Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk halkının bölgedeki zenginliklerle ilgili hakkını yemeye çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Meydanı boş bırakmayacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafına iş birliği önerilerinin masada olduğunu, enerji kaynaklarının kullanımı için ortak komite kurulması ve eşit paylaşım olması gerektiğini belirtti.
Enterkonnektenin de büyük önem taşıdığını, bölgede istikrar, güvenlik ve iş birliğinin enerjiden geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, su projesinin de önemine dikkati çekerek suyun paylaşılabileceğini dile getirdi.
Kıbrıs’ta iki devletin iş birliğinde birçok alanda birlikte çalışılabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bu bölgede güçlü bir noktaya geldiğini, iş birliğiyle her alanda daha da gelişebileceğini söyleyerek Kıbrıs Türk halkının yıllarca verdiği mücadelenin burada öneminin görüldüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı, KKTC’nin daha da geliştirilmesi ve insanlık dışı ambargoların kaldırılması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, yaşam hakkı tanınmayan Kıbrıs Türk halkına izolasyonların kaldırılması için uluslararası camiaya birçok kez çağrıda bulunduğunu belirterek Kıbrıs Türk halkının, Türk dünyasının bir parçası olduğunu ve orada bir gözlemci statüsü alacaklarına inandığını ifade etti.
KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle bu bölgede egemen bir devlet olarak yer almaya devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletin iş birliğinde, bölgede istikrar ve güvenlik için çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar tüm bunların, KKTC’ye gereken saygının gösterilmesi ve muhatap alınması durumunda olabileceğini sözlerine ekledi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-katildigi-akdenizde-guvenlik-istikrar-ve-is-birligi-10293

 

 

REKLAM ALANI