Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ve Türk Degs Denetleme Kurulu Başkanı Av. Dr. Candaş Gürol’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ve Türk Degs Denetleme Kurulu Başkanı Av. Dr. Candaş Gürol’u kabul etti
REKLAM ALANI
15.06.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ve Türk Degs Denetleme Kurulu Başkanı Av. Dr. Candaş Gürol’u kabul etti
.2023

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Emekli Tümamiral Cihat Yaycı ve Türk Degs Denetleme Kurulu Başkanı Av. Dr. Candaş Gürol’u kabul ederek görüştü.

 

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

Kabuldeki konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’de verdiği varoluş ve egemenlik mücadelesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar karada, denizde ve havada KKTC gerçeği olduğunu vurguladı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, en güneydeki Türk devleti olarak Anavatan Türkiye’nin de her daim desteği ile iş birliği içerisinde Doğu Akdeniz’deki ulusal menfaatlerimizin daha iyi korunması için elimizden geleni yapacağımızı belirtti.

 

 

 

 

Mücadelemizin Kıbrıs Adası’ndaki Türk varlığını unutturmak isteyenlere, onu yok sayanlara karşı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının, adanın ortak sahibi olduğunu ve uluslararası antlaşmalarla da tescil edilmiş özden gelen egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü hakkına sahip olduğunu ifade etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar bunun, yeni veya talep edilen bir hak değil, Rum tarafının yıllardır gasp edip unutturmaya çalıştığı temel bir hak olduğunun altını çizerek Rum tarafı ne kadar egemen olduğunu iddia ediyorsa Kıbrıs Türk tarafının da en az o kadar egemen olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve mücadele liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün izinden gitmesinden dolayı duyduğu gururu ifade ederek Mavi Vatan’ın önemini, kamuoyuna ve dünyaya anlatma konusundaki gayretleri için bir kez daha teşekkür etti.

 

 

Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduğunu ifade eden Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Cumhurbaşkanı Tatar’ın ise KKTC’yi, Türk Devletleri Teşkilatı’na Anayasal ismiyle gözlemci üye yapıp tarihe geçtiğini dile getirdi.

 

 

 

 

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı Cumhurbaşkanı Tatar’a, “Mavi Vatan, Bir Harita ve Bir Doktrin Kitabı, Türkiye’nin Denizlerdeki Misak-ı Milli’si” adlı eserini takdim etti.
Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal da hazır bulundu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-emekli-tumamiral-cihat-yayci-ve-turk-degs-11174

REKLAM ALANI