Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

BÜYÜKŞEHİR KIRSALDA HİZMETLERİYLE FARK YARATTI

BÜYÜKŞEHİR KIRSALDA HİZMETLERİYLE FARK YARATTI
REKLAM ALANI
29.12.2021
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR KIRSALDA HİZMETLERİYLE FARK YARATTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gerek merkez gerekse de kırsal alanda faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürerek kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını iyileştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2021 yılında da kırsaldaki hizmetlerine ara vermeden devam ederek halktan gelen talepler doğrultusunda sahada hizmetlerini sürdürdü.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün öncülüğünde kent merkezinde ve kırsalda çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçelerde belirlenen programlar dâhilinde hem hizmet ağını genişletti hem de yol kalitesini artırdı.

KIRSALDA 170 ARAÇ 400 PERSONELLE HİZMET

170 araç ve 400 personelle, 13 ilçe, bin 250 kırsal mahalle ile 3 bin yerleşim yerine hizmet götürmek için yoğun mesai harcayan ekipler, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yazın tozdan kışın ise çamurdan etkilenmemeleri için yolları sathi asfaltla buluşturdu.

2021 yılında 3 bin kilometre stabilize yol yapım çalışmaları gerçekleştiren ekipler, bin 43 kilometre sathi kaplama, 2 bin 850 kilometre stabilize bakım ve onarım hizmetinde bulundu. Kırsal mahalle yollarını 195 bin ton asfalt bakım – onarım çalışmasıyla modern bir görünüme kavuşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mahalle sakinlerinin de takdirini kazandı.

KIRSALDA BETON YOL AĞI GENİŞLEDİ

Tam otomasyonlu olarak Şanlıurfa’ya kazandırılan beton santralinde kendi öz kaynaklarıyla saatte 90 metreküp ürettiği betonu kırsal mahallelerin yollarını daha konforlu olması için yollara seren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kırsalda uzun ömürlü çelik hasırla güçlendirilen beton yol ağını 105 kilometreye çıkardı.

MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ İLE HİZMETLER HIZ KAZANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda hayata geçirilen ve diğer illere de örnek teşkil eden “Muhtar Bilgi Sistemi” ile kırsal mahalle muhtarlarından gelen talepler anında çözüme kavuşurken sistem sayesinde hizmetlerin ivedi olarak halka ulaşması da sağlanmış oldu.

REKLAM ALANI