Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

“Birleşik Rusya” ve “Zafer Gönüllüleri”, Zafer Bayramı’nda Büyük Vatanseverlik Savaşı gazilerini tebrik etti

“Birleşik Rusya” ve “Zafer Gönüllüleri”, Zafer Bayramı’nda Büyük Vatanseverlik Savaşı gazilerini tebrik etti
REKLAM ALANI
02.05.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” ve “Zafer Gönüllüleri”, Zafer Bayramı’nda Büyük Vatanseverlik Savaşı gazilerini tebrik etti
2024,

9 Mayıs arifesinde aktivistler Büyük Vatanseverlik Savaşı Kahramanlarını ziyaret ederek onlara hediyeler sundular
Devlet Duma Bilgi Politikası Komitesi başkanı Alexander Khinshtein , “Tarihsel Hafıza” parti projesinin federal koordinatörü, Birleşik Rusya’nın Zafer Bayramı arifesinde geleneksel olarak ön cephedeki askerleri tebrik ettiğini vurguladı .

“Bu çalışmayı sadece tatil günlerinde değil düzenli olarak yapmaya çalışıyoruz. Atalarımızın başarılarının anısını korumak ve aktarmak, her gaziye ortak geleceğimiz için verilen mücadelede gösterdikleri cesaret ve bağlılıktan dolayı şükran ve özen göstermek bizim için önemlidir” dedi.

Moskova’da Devlet Duma milletvekili, “Zafer Gönüllüleri” Merkez Karargahı başkanı Olga Zanko, gönüllülerle birlikte Semyon Yakovlevich Lyulko’yu ziyaret etti .

Ekim 1943’te 17 yaşındayken cepheye gönderilmesi talebiyle askerlik ve kayıt bürosunda gönüllü oldu. Vatanseverlik Savaşı Nişanı, 1. derece, “Cesaret İçin”, “Moskova’nın Savunması İçin”, “Viyana’nın Ele Geçirilmesi İçin”, “Prag’ın Kurtuluşu İçin”, “Büyük Vatanseverlik Savaşında Almanya’ya Karşı Zafer İçin” madalyaları verildi. 1941-1945 Savaşı”, “Emek Gazisi”, diğer madalyalar ve anıt tabelalar.

“Birkaç yıldır Zafer Gönüllüleri, Birleşik Rusya ile birlikte gazileri Zafer Bayramı’nda tebrik ediyor. İçten şükran, saygı ve özen – savaşa katılan her katılımcıya aktarmamız gereken şey budur. Sonuçta, kişisel örnekleriyle, bize zorlukların üstesinden gelmemiz, kendi içimizde güç bulmamız ve Büyük Zafer çalışmalarına devam etmek ve yeryüzünde barışı korumak için en iyiye ulaşmamız için ilham veriyorlar,” diye belirtti Olga Zanko.

“Zafer Gönüllüleri” İcra Direktörü Anastasia Ryabova, kıdemli cephe askeri, istihbarat subayı Ivan Petrovich Lytkin’i Zafer Günü’nde tebrik etti . Kurland grubunun mağlup edildiği Riga yakınlarında Zafer Bayramı’nı kutladı. Toplam 40 yıl görev yaptığı Silahlı Kuvvetler’de savaştan sonra da görevine devam etti. Bugün Moskova’daki gaziler hareketinde aktif rol alıyor.

Anastasia Ryabova, “Savunucularımızla gurur duyuyoruz ve onların gelecek nesillere aktardığı veda sözlerini takdir ediyoruz” dedi.

Tyumen bölgesinde, “Zafer Gönüllüleri” emektar, ev cephesinde çalışan Anatoly Matveevich Chistyakov’u ziyaret etti . Savaş başladığında sadece 8 yaşındaydı ama her gün çalışarak Zafere katkıda bulundu.

Novosibirsk bölgesinde, “Zafer Gönüllüleri” bölgenin Federal İcra Dairesi çalışanlarıyla birlikte kuşatma altındaki Leningrad sakinlerini ziyarete gitti. Aurora Andreevna Leontyeva ve Inna Andreevna Faber .

Saratov bölgesinde aktivistler Viktor Nikolaevich Kharitontsev’i ziyaret etti . 34 yıl boyunca Neftemash-Sapkom fabrikasında kıdemli mühendis olarak çalıştı. Ödülleri arasında: “Onursal Makine Mühendisi”, “Gazi hareketine aktif katılım için”, “Büyük Vatanseverlik Savaşı’nda 60 yıllık zafer”.

Zaporozhye bölgesinin “Zafer Gönüllüleri” Büyük Vatanseverlik Savaşı gazisi Grigory Iosifovich Rozuman’ı yaklaşan tatilden dolayı tebrik etti . 5 Mayıs 1944’te askere alındı ​​ve tank kuvvetlerinde albay olarak görev yaptı. Berlin’e saldırdı, üç operasyona katıldı: Veslo-Oder, Doğu Pomeranian ve Berlin. Hareketin gönüllüleri, bölge sakinlerinden hediye setleri ve kartpostallarla Hero’ya geldi.

“Gazileri gören son nesil biziz. Görevimiz onlara yardım etmek ve her büyük bayramda onları tebrik etmektir,” diye belirtti Berdyansk şehrindeki “Zafer Gönüllüleri” belediye şubesi başkanı Victoria Sobol .

Belgorod bölgesinde aktivistler Alexander Tarasovich Skirdin’i ziyarete geldi . 17 yaşındayken 90. Muhafız Tüfek Tümeni saflarına katıldı. Tomarovka, Borisovka, Grayvoron, Bogodukhov üzerinden savaşarak Poltava’ya ulaştı. Aralık 1943’te “Almanları Kuşatma Şehir Harekatı”na katıldı. Kendisine “Cesaret İçin” madalyası, 1. derece Büyük Vatanseverlik Savaşı Nişanı ve “Almanya’ya Karşı Zafer” madalyası verildi.

“Zafer Gönüllüleri” Alexander Tarasovich’in anılarını kaydetti ve portre fotoğrafları çekti. 9 Mayıs arifesinde albümü toplayıp Kahraman’a hatıra olarak sunacaklar.

Hoparlör
Khinshtein Alexander Evseevich
Khinshtein Alexander Evseevich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Komitesi Başkanı bilgi politikası, bilgi teknolojisi ve iletişim, federal parti projesi “Tarihsel Bellek” koordinatörü
#Khinstein
#Zanko
#GönüllülerZafer
#9 Mayıs
#Zafer günü
#İkinci Dünya Savaşı gazileri
#Tebrikler
#cephe askerleri
#bölgeler
#Moskova
#Tyumen bölgesi
#Novosibirsk bölgesi
#Saratov bölgesi
#Zaporozhye bölgesi
#Belgorod bölgesi
#Ryabova
#samur
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-volontyory-pobedy-dali-start-pozdravleniyam-veteranov-velikoj-otechestvennoj-vojny-s-dnyom-pobedy

 

REKLAM ALANI