Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Birleşik Rusya ve Federal Toprakaltı Kullanımı Ajansı Afrika’da açık jeolojik sınıflar

Birleşik Rusya ve Federal Toprakaltı Kullanımı Ajansı Afrika’da açık jeolojik sınıflar
REKLAM ALANI
18.12.2023
A+
A-

Birleşik Rusya ve Federal Toprakaltı Kullanımı Ajansı Afrika’da açık jeolojik sınıflar

2023,

Proje organizatörleri, Rus jeoloji okulunun deneyiminin bugün yurtdışında talep gördüğüne inanıyor
İlk jeolojik “Karpinsky Sınıfı” Gana Cumhuriyeti’nin başkenti Akra’da Federal Toprak Kullanımı Ajansı başkanı Evgeniy Petrov tarafından açıldı. Birleşik Rusya’nın desteğiyle Gana Kültür Bakanlığı (Bilim ve Teknoloji Müzesi) temsilcileriyle birlikte.

Proje, Rus jeoloji okulunun yurtdışındaki tanıtımının bir parçası olarak, yer bilimlerine adanmış ortak eğitim ve sosyal yardım merkezleri temelinde uygulanıyor. Operatör, adını taşıyan Tüm Rusya Bilimsel Araştırma Jeoloji Enstitüsü’dür. A.P. Karpinsky, Genel MüdürPaul Khimchenko başkanlığında.

“Uzmanlarımız mesleki tecrübelerini paylaşacak, stajlar yapacak ve ortak saha çalışmaları yapacak. Dinleyiciler Rus jeoloji biliminin tarihi, mevcut durumu ve başarıları hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Geniş bir izleyici kitlesi için jeolojik konulardaki uzun metrajlı film ve belgesel gösterimlerinin yanı sıra sergi projeleri ve açık kütüphane koleksiyonuyla tanışma düzenleniyor” dedi Pavel Khimchenko.

Yakın gelecekte Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa ve diğer dost ülkelerde de “Karpinsky Sınıfları”nın açılacağını söyledi.

“Rus jeoloji okuluna yurt dışında büyük talep var. Pavel Khimchenko, “Karpinsky Sınıflarının” pek çok dost ülkede açılacağından eminim, bu da jeoloji ve yeraltı kullanımındaki ortak projelerin bilimsel desteği için ek bir mekanizma yaratacaktır” diyor.

#jeoloji
#Afrika
#sınıflar
#Gana
#Petrov
#Khimchenko
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-federalnoe-agentstvo-po-nedropolzovaniyu-otkryvayut-geologicheskie-klassy-v-afrike

REKLAM ALANI