Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Birleşik Rusya ve Eğitim Bakanlığı, 2023’teki okul revizyon programının ön sonuçlarını özetledi

Birleşik Rusya ve Eğitim Bakanlığı, 2023’teki okul revizyon programının ön sonuçlarını özetledi
REKLAM ALANI
07.12.2023
A+
A-

Birleşik Rusya ve Eğitim Bakanlığı, 2023’teki okul revizyon programının ön sonuçlarını özetledi
,
2023

Yaklaşık 1.400 nesne üzerindeki çalışmalar halihazırda tamamen tamamlandı
2023 yılında bölgelerin yarısından fazlası, Birleşik Rusya’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte uyguladığı okul revizyon programı planını %90’dan fazla veya tamamen yerine getirdi. Binaların yenilenmesine yönelik büyük ölçekli bir projenin uygulanmasının ön sonuçları, parti alanında valilerin, tesislere atanan milletvekillerinin ve Rusya Federasyonu Kamu Odası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen federal merkezde sunuldu. .

1.384 okulda büyük onarımlar tamamlandı. Birleşmiş Milletler Genel Konseyi Sekreteri , yıl sonuna kadar 1.765 binanın tamamlanmasının planlandığını, bunlardan 1.535’inin federal bütçeden sağlanan fonlar kullanılarak yapıldığını ve 230 binanın yalnızca bölgesel fonlar pahasına onarıldığını belirtti . Rusya Andrei Turchak .

“Mükemmel öğrencilerin isimlerini söyleyeceğim. Bunlar Vologda, Magadan, Murmansk, Saratov, Sakhalin bölgeleri, Adıge cumhuriyetleri, İnguşetya, Mari El, Mordovya, Tataristan, Tyva, Çeçen Cumhuriyeti ve St. Petersburg’dur. Bu bölgelerde bu yıl için planlanan tüm onarımlar tamamlandı. Değerli bir sonuç için valilere ve bölge ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer 46 bölgede ise tesislerin hazır olma oranı %90’ın üzerindedir.

“Yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağından şüphemiz yok. Bu önemli programdan sorumlu olan Milli Eğitim Bakanlığına, İnşaat Bakanlığına, valilere, inşaatçılara ve bölgelerdeki tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi Andrei Turchak.

Ona göre, 35 tesisin hazır olma oranının yüzde 60’ın altında olduğu 19 bölgede büyük onarım riskleri var. Geciken bölgelerde – Dağıstan. Bölge durumu düzeltiyor; tamamlanması gereken beş nesne kaldı. Her biri üç nesne – Primorsky ve Altay bölgelerinde, Udmurtia ve Tomsk bölgesinde.

Andrei Turchak, “Trans-Baykal ve Stavropol bölgelerinde iki nesne var, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes Cumhuriyetleri” dedi.

Buna karşılık, Eğitim Bakanı Sergei Kravtsov, Belgorod ve Lipetsk bölgelerindeki okulların hızla elden geçirilmesine dikkat çekti. Her iki bölge de gelişmiş finansmanla 2024-2025 iki yıllık döngüsüne yönelik tesislerle ilgili çalışmaları tamamladı.

“Belgorod bölgesi zor bir ortam, bir sınır bölgesi. Bakan, buna rağmen hem büyük onarımlar hem de ulusal projeler olmak üzere her şeyin “yeşil bölge” içerisinde olduğunu söyledi.

Başlangıcından bu yana revizyon programı kapsamında toplamda 3 binden fazla binanın onarıldığını hatırlattı .

“Program iyi gidiyor, Birleşik Rusya’nın eylem partisi olduğunu gösteriyor. Anaokulları, kolejler ve çocuklara yönelik eğlence kurumları için bu sürenin 2025’ten itibaren uzatılması kararı desteklendi. Bu kararın nihai olarak verilebilmesi için bölgelerin halihazırda üstlendiği yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekiyor” dedi.

Genel merkezde yeni okulların inşasına yönelik başkanlık programının ilerlemesi de tartışıldı. 2023 yılında 390 binanın hizmete girmesi planlanıyor.

“2019 yılından bu yana toplam 671 binin üzerinde eğitim yeri kapasiteli 1.076 yeni okul hizmete açıldı. Bu yıl 177 bin kontenjanlı 237 okul açıldı. İyi bir gösterge. Tesislerin çoğunun zamanında tamamlanacağından eminiz” dedi. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri.

Okul revizyon programının, sosyal gazlaştırma programları ve konforlu bir kentsel ortam oluşturulmasıyla birlikte insanlar arasında en başarılı ve en çok talep gören programlardan biri olduğunu belirtti.

“Eğitim ortamının ne kadar radikal bir şekilde değiştiğini görüyoruz. Ve en önemlisi çocuklarımızın ne kadar dramatik bir şekilde değiştiği. Bu projelere değer veriyorlar ve ebeveynler ve öğretmenler bunlara aktif olarak katılıyor. Sadece yeni bir okul binası değil, tamamen yeni bir eğitim alanı ve tamamen farklı eğitim fırsatları ortaya çıkıyor” dedi Andrei Turchak.

Sonuç olarak Genel Konsey Sekreteri, risklerin olduğu her yerde bölge başkanlarına ve sorumlu kişilere planlanan programlara uymaya ve tesisleri zamanında teslim etmeye çağrıda bulundu.

“Program kapsamında bu yıl için planlanan tüm çalışmaların tamamlanması önemli. Yüksek kalitede ve anlaştığımız zaman dilimi içerisinde” diye vurguladı.

Yıl sonuna kadar, Birleşik Rusya ve Eğitim Bakanlığı, Rusya Federasyonu’nun “kırmızı bölgeden” kurucu kuruluşlarının, açılışıyla durumu düzeltmeyi başarabildikleri konusunda rapor vermek zorunda kalacakları başka bir federal merkeze sahip olacaklar. okullar.

Birleşik Rusya’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü okul revizyon programının partinin halk programının bir parçası olduğunu ve 2021 yılında Birleşik Rusya Kongresi’nde cumhurbaşkanı tarafından başlatıldığını hatırlatalım. Yaklaşık 7.300 okul buna katılıyor. Tasarımdan kabule kadar işin tüm aşamaları, Birleşik Rusya ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgelerde oluşturduğu ana merkez tarafından kontrol ediliyor. Bu yıldan itibaren programa yeni bölgeler de katılıyor.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Kravtsov
#Eğitim Bakanlığı
#revizyon
#okulların revizyonu
#yapı
#modernizasyon
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-minprosvesheniya-podveli-predvaritelnye-itogi-programmy-kapremonta-shkol-v-2023-godu

 

 

REKLAM ALANI