Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

“Birleşik Rusya”, Rusya Federasyonu Anayasasının 30. yıldönümü için Tüm Rusya yarışmasını başlattı

“Birleşik Rusya”, Rusya Federasyonu Anayasasının 30. yıldönümü için Tüm Rusya yarışmasını başlattı
REKLAM ALANI
13.10.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya”, Rusya Federasyonu Anayasasının 30. yıldönümü için Tüm Rusya yarışmasını başlattı

2023,

25 Kasım’a kadar sürecek
Yarışma “Rusya Anayasasının 30 yılı – kendinizi test edin!” çevrimiçi olarak anayasa.er.ru web sitesinde gerçekleşir . 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir.

“Katılımcıların Anayasanın temellerine ilişkin 10 soruyu yanıtlamaları gerekecek. Sistem soruları rastgele seçiyor, her seferinde farklı oluyor. Testi tamamlamak için 10 dakikanız var. Kazananlar, tüm soruları mümkün olan en kısa sürede doğru yanıtlayanlar arasından belirlenecektir. Değerli ödüller alacaklar. Ve testi geçen her katılımcıya elektronik bir sertifika verilecek,” dedi Birleşik Rusya Merkez Yürütme Komitesi başkanı Alexander Sidyakin , partinin bölgesel şubeleriyle video konferans toplantısında.

Ayrıca Birleşik Rusya’nın girişimiyle bölgelerde Anayasaya adanmış 600’den fazla etkinlik düzenlenecek.

“Bunlar sınavlar, entelektüel oyunlar, çocuk resim yarışmaları, bir dizi tematik gezi, Birleşik Rusya’nın kamu desteğinin merkezindeki etkinlikler. Ayrıca lise öğrencilerine yönelik “Önemli Konular Hakkında Konuşmalar” dersleri, üniversite öğrencilerine ise her düzeyden milletvekillerinin, bölge başkanlarının, bölge şubelerimizin sekreterlerinin ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla Anayasa konusunda dersler vermeyi planlıyoruz. avukatlar. Size Rusya Federasyonu Temel Kanununu ve içeriğini ilginç ve erişilebilir bir biçimde anlatacağız. Anayasanın ne tür ilişkileri düzenlediği, anayasal sistemin temellerinin neler olduğu, insan ve vatandaş hak ve özgürlüklerinin nasıl korunduğu, federal yapının ne olduğu hakkında” diye açıkladı Alexander Sidyakin.

Buna karşılık, Federasyon Konseyi Anayasal Mevzuat ve Devlet İnşası Komitesi Başkanı Andrei Klishas , ​​Anayasanın 30. yıldönümü için Birleşik Rusya projesinin her şeyden önce eğitimsel öneme sahip olduğunu kaydetti.

“Anayasa değişikliklerinin hazırlanmasına yönelik sosyal bloktan çok sayıda teklif geldi. Bunlar çeşitli sosyal güvencelerle ilgilidir: geçim seviyesinden düşük olmayan bir asgari ücretin belirlenmesi, emekli maaşlarının yılda en az bir kez endekslenmesi ve zorunlu sosyal sigorta. Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Birleşik Rusya’nın inisiyatifiyle daha sonra bir dizi yasa kabul edildi, ancak vatandaşlarımız bunların hepsinden haberdar olmaktan çok uzak. Bu nedenle partinin bölge şubelerinin önemli bir görevi, yeni sosyal mevzuatın içeriğini halka aktararak tüm destek tedbirlerinden faydalanmalarını sağlamak olacaktır” dedi.

Sonuç olarak Alexander Sidyakin, çevrimiçi yarışma sonuçlarının 30 Kasım’a kadar açıklanacağını kaydetti. Kazananlar Aralık ayında ödüllendirilecek.

Hoparlör
Sidyakin Alexander Gennadievich
Sidyakin Alexander Gennadievich
BİRLEŞİK RUSYA Partisi Merkezi Yürütme Komitesi Başkanı, Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Yardımcısı
#Sıdyakın
#Rusya Federasyonu Anayasası
#yarışma
#Klişalar
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-dala-start-vserossijskomu-konkursu-k-30-letiyu-konstitucii-rf

REKLAM ALANI