Beykoz Üniversitesi’ne yatay geçiş başvuruları başladı!
Beykoz Üniversitesi’ne yatay geçiş başvuruları başladı!
Beykoz Üniversitesi 2021-2022 güz yarıyılı için yatay geçiş başvurularını web sitesi üzerinden online olarak almaya başladı. “Genel Not Ortalaması”na göre yapılan başvurular, 16 Ağustos’a kadar sürecek. “Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1)” ile yapılan başvurular ise 1 Ağustos’ta başlayıp 16 Ağustos’ta son bulacak. Güz Yarıyılında yatay geçiş ile Beykoz Üniversiteli olan öğrenciler yüzde 50 indirimli programlarda yatay geçişe özel ek yüzde 25 burs imkanından da faydalanabilecek.
Beykoz Üniversitesi, Türkiye ya da KKTC’de bir yükseköğrenim kurumunda öğrenim gören ve 2020-2021 güz yarıyılında Beykoz Üniversitesi’ne yatay geçiş yapmak isteyen adayların başvurularını kabul etmeye başladı. Akademik kadrosu, öğrencilerine sunduğu üst düzey teknoloji imkanları, geliştirdiği uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile dikkat çeken Beykoz Üniversitesi, bu sene tüm yatay geçiş başvurularını online olarak alacak. Yatay geçiş yapmak isteyen adaylar, “Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1)” ve “Genel Not Ortalaması”na göre iki yöntemle başvuru yapabilecek. “Merkezi Yerleştirme Puanı” ile yatay geçiş, lisans veya önlisans öğrencilerinin kayıtlı oldukları programdaki başarı koşullarına bakılmaksızın, yerleştiği yıl aldıkları LYS/YGS/TYT/DGS puanlarına göre yapılıyor. “Genel Not Ortalaması” ile yatay geçişte lisans ve önlisans programlarına kayıtlı olan ve genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden az 2.29 olan öğrenciler, eşdeğer programlara geçiş yapabiliyor.
Son tarih 16 Ağustos
“Merkezi Yerleştirme Puanı” ya da “Genel Not Ortalaması”na göre başvuracak adaylar, 16 Ağustos’a kadar başvurularını yapabilecek. Tüm başvurular, 17-25 Ağustos tarihleri arasında değerlendirildikten sonra sonuçlar, 27 Ağustos’ta ilan edilecek. Adaylar, 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. Yedek kayıtlar ise 9-10 Eylül tarihleri arasında açılacak. Güz Yarıyılında Beykoz Üniversitesi’ne geçiş yapmak isteyen öğrenciler, yüzde 50 indirimli programlarda yatay geçişe özel ek yüzde 25 burs imkânından da faydalanabilecek.
Tüm başvurular, Beykoz Üniversitesi’nin web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapılabilecek programlar, belgeler ve kayıtlar ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.beykoz.edu.tr/icerik/1562-yatay-gecis adresinden ulaşılabilecek.
EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.