Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’dan

Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’dan
REKLAM ALANI
12.02.2024
A+
A-

 

 

Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’dan

Resim

2024,

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Ekselanslarına

Sayın İlham Haydar oğlu.

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlık döneminde ülkenizin tüm topraklarında ilk kez yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığınız emin zaferden dolayı sizi içtenlikle kutluyorum.

Oylama sırasında seçmenlerin gösterdiği güçlü destek, toplumun birliğini ve sizin Azerbaycan halkı nezdinde yüksek itibarınızı açıkça teyit etti.

 

 

 

 

Yirmi yıl boyunca kararlılığınız, yüksek siyasi kültürünüz ve halkınızın sesine kulak verebilme yeteneğiniz sayesinde, dünyanın kanaatine güvenen güçlü, bağımsız bir devlet kuruldu. Ekonomik ilerleme ve vatandaşların refahının artması, ülkenin egemenliğinin güçlendirilmesi ve uluslararası dünyadaki rolünün artması haklı olarak adınızla ilişkilendirilmektedir. Belarus örneğinde, devletlerarası adil ve eşit ilişkiler kurma, güvenliği, diyaloğu ve güveni güçlendirme konusundaki yaklaşımları paylaşan güvenilir bir arkadaşınız var.

 

 

 

 

Sevgili İlham Haydaroğlu, Azerbaycan’ın dost halkının refahı için tüm planlarınızı hayata geçirmeniz için size içtenlikle sağlık ve tükenmez enerji diliyorum.

 

 

 

 

Sizi misafirperver Belarus topraklarında ağırlamaktan her zaman mutluluk duyuyorum.

Samimi olarak,

 

 

 

Alexander Lukashenko

Belarus Cumhuriyeti Başkanı

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63556

 

 

 

 

REKLAM ALANI