Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Başkan Eşref Tuna , “Yeni dünya düzeninde, Türkiye siyasi ve ekonomik açıdan önemli bir güç haline gelmekte” , Röportaj

Başkan Eşref Tuna , “Yeni dünya düzeninde, Türkiye siyasi ve ekonomik açıdan önemli bir güç haline gelmekte” , Röportaj
REKLAM ALANI
06.12.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Fedarasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda, İzmir Azerbaycan Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Eşref Tuna Türkiye-Azerbaycan, Türkiye-Türkmenistan ilişkileri ve Türk dünyası üzerine Azerbaycan temsilcimiz Ülker Piriyevaya genel değerlendirmede bulundu.

İzmir Azerbaycan Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Eşref Tuna – “Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanı sayın Recep Tayip Erdoğan 27/28 Kasım 2021 tarihleri arasında kardeş ülke olan Türkmenistan cumhuriyetinin 30. yılını dolduran ve ilk tanıyan ülke olan Türkiye olması sebebiyle dostane ilişkilerimiz bağlarımız güçlü olan Türkmenistanın devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedovun davetine Türkiyeden üst düzey bakan ve basın mensuplarıyla katılmış bulundu.

Bu katılım sayın aslında, Cumhurbaşkanımızın kardeş Türkmenistana verdiği değerin, önemin nekadar olduğunun göstergesiydi.
Sayın devlet başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın bu jestine karşılık olarak Türkmenistan lideri de devlet başkanımızı Türkmenistan devlet işbirliği nişanıyla ödüllendirdi.

Görüşmelerde Türkiye ve Türkmenistan arasında iki ülkenin çıkarları doğrultusunda sağlık, tıbbi bilimler, ekonomik, ticaret, ulaştırma, dış ilişkiler bakanlığı nazarında 9 kalemde oluşan antlaşmalar imzalandı. Bu aynı zamanda, ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesinin bir sonucuydu.” – Dedi.
Başkan Eşref Tuna – “Daha sonra 15 Liderin katılımıyla gerçekleşen Ekonomik işbirliği toplantasına geçildi. Böylece, dünden bugüne yarınlarımızın güvencesi olan her daim bizimle olan kardeş ülke Azerbaycan devlet başkanı Sayın İlham Aliyev in de öncülügünde Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Ermenistan, İran, Gürcistan gibi komşularımızın olduğu toplantı yapıldı.

Toplantının ilker bazında ikli ilişkilerin üst seviyede geçmesi sevindirici bir durum olmuştur. Bizleri sevindiren en büyük haber ise yine can Azerbaycan devlet başkanımız Sayın İlham Aliyevden gelmesiydi.
Böyle ki, Rusya lideriyle görüşmelerinde Aras nehri boyunca demir yolu ağının Nahçivan ve Ermenistan Iğdır arası karayolu otaban yolunun yapılması ile ilgili mutabakatı bizleri sevindirmiştir.

Bu vesileyle, Türkiye-Azerbaycan arası insan ve yük taşımacılığı ikili ilişkiler atılması sevindirici bir haber. Azerbaycan lideri sayın İlham Aliyeve ne kadar şükranlarımızı iletirsek az olur, inşallah bu tür ikili ilişkiler tüm Türk cumhuriyetleri ile aramızda sağlam bağlar atılmasına örnek bir davranış olur kanatindeyim.” – Dedi.

Yaşasın Türkiye-Azerbaycan birliği, kardeşliği!

REKLAM ALANI