Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

BAŞKAN BEYAZGÜL, “YENİ BİR ŞANLIURFA ORTAYA ÇIKIYOR”

BAŞKAN BEYAZGÜL, “YENİ BİR ŞANLIURFA ORTAYA ÇIKIYOR”
REKLAM ALANI
02.04.2022
A+
A-

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezi ve 13 ilçede yapılan 3 yıllık çalışmalar ve projeler düzenlenen lansman ile kamuoyu ile paylaşıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte yapılan hizmetlerle Şanlıurfa’da her şeyin değişerek yeni bir Şanlıurfa’nın ortaya çıktığını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 3 yıllık yapılan çalışmaları ve projeleri düzenlenen lansmanla kamuoyu ile paylaşıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, başkanlığında tüm kadrolarla kent merkezi ve 13 ilçede yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Bir otelde düzenlenen 3 yıllık yatırım ve hizmetlerin kamuoyu ile paylaşıldığı lansman tanıtımına kentte görev yapan ulusal ve yerel televizyonlar, gazeteler ve internet siteleri temsilcileri katıldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği lansman da kentte yapılan çalışmalar anlatıldı.

“HALKIN MUTLULUĞU, BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”
Şanlıurfa’da göreve geldiği günden bu yana 7’den 70’e her kesimin gönlüne giren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfalıların mutluluğu için çalıştıklarını söyledi.
Bir yöneticinin en büyük heyecanının halkına yaptığı hizmet olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, ‘’Bir yöneticinin, bir idarecinin en büyük heyecanı halkına yaptığı hizmettedir. Yine en büyük mutluluğu halkının mutluluğundadır. 3 yıl içerisinde yaptığımız faaliyetleri halkımıza sunduk. Biz bütün birimlerimizle çalıştık. Sosyal belediyeciliği yaparken hizmet belediyeciliğini unutmadık. Yollarımızı, üst geçit, kavşaklarımızı unutmadık’’ dedi.

“TURİZM YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”
Kente, yeni yollar, bulvarlar, meydanlar, parklar ve Turizm yolu için çok sayıda yapının kamulaştırılarak Şanlıurfa Turizmine kazandırılması adına büyük bir çaba harcadıklarını anlatan Başkan Beyazgül, ‘’Bu gün kamulaştırdığımız gayrimenkullerin, konutların sayısına baktığımız zaman 1200 bunu kentin tarihi süetini ortaya çıkarmak yaptık. Bunları meydanlar, yollar açmak için yaptık bu bizimle emsal başka bir yer olabileceğini düşünemiyorum. Daha önce konut ve ticaret alanı olan bir yeri şu anda turizme dönüştürüyoruz. Kültür ve turizm yolunda 476 tane gayrimenkulü kamulaştırdık.

“ŞEHRİN TIKANAN DAMARLARINI AÇIYORUZ”
Şu anda Hz. İbrahim ile Hz. Eyyüp arasında nasıl bir gönül bağı varsa şimdi bir yol yapıyoruz. İnşallah insanlarımız Hz. İbrahim Aleyhisselam’a gittiği zaman çok çabucak Hz. Eyyüp Aleyhisselam’a da ulaşabilecekler. Bu yolun üzerinde başka kamulaştırmalarda yaptık. Şehir nefes alıyor ve Şehrin damarlarını açıyoruz. Birçok yerde çevre yolu açtığımızda, o çevre yolu üzerindeki konutları da kamulaştırdık’’ diye konuştu.

 

“ŞANLIURFA MISIR PİRAMİTLERİNDEN ESKİ BİR TARİHE SAHİP”
Şanlıurfa tarihinin Mısır piramitlerinden daha eski olduğunu, Göbeklitepe ve Taştepeler ile kentin dünyada bir cazibe merkezi haline gelmesi için yeni bir Şanlıurfa’nın ortaya çıktığını belirten Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa, Mısır piramitleri tarihinden öncesi bir tarihe sahip, Göbeklitepe’ye sahip, peygamberler şehri, balıklıgöle sahip, Şanlıurfa Türkiye’nin değil, dünyanın turizmde bir cazibe merkezi haline gelecek.

“ŞANLIURFA’YA HER YÖNÜ İLE HİZMET EDİYORUZ”
12 Taş tepeler ile tarih Şanlıurfa’da gün yüzüne çıkıyor. Yine Peygamberlerin hayatı yine Şanlıurfa’da yaşanabiliyor. Manevi atmosfer Şanlıurfa’da yaşanabiliyor. Şanlıurfa’ya her yönü ile hizmet ediyoruz. 3 yıl önce Şanlıurfa’ya gelenler bu yıl geldiklerinde Şanlıurfa’nın çok değişmiş bulduklarını ifade ediyorlar, tanıyamadıklarını ifade ediyorlar. Yollar, Parklar, meydanlar ve ışıklandırmalar yapıldı. Şanlıurfa’da her şey değişiyor ve yeni bir Şanlıurfa ortaya çıkıyor’’ diye konuştu.

 

BÜLTEN NO : 144
TARİH : 01.04.2022
HABER BAŞLIĞI : BAŞKAN BEYAZGÜL, “YENİ BİR ŞANLIURFA ORTAYA ÇIKIYOR”

 

REKLAM ALANI