Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Barış Pınarı Bölgesinden 82 Çocuk Mardin’de Güzel Bir Gün Geçirdi

Barış Pınarı Bölgesinden 82 Çocuk Mardin’de Güzel Bir Gün Geçirdi
REKLAM ALANI
01.05.2021
A+
A-

Barış Pınarı Bölgesinden 82 Çocuk Mardin’de Güzel Bir Gün Geçirdi

Barış Pınarı Bölgesinden 82 Çocuk Mardin’de Güzel Bir Gün Geçirdi
Barış Pınarı bölgesinin huzur ve güvenliğini sağlayan Kahraman Mehmetçik, bir yandan da bölge çocuklarının yüzünü güldürmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. 49’uncu Komando Tugay Komutanlığımızın düzenlediği etkinlik kapsamında bölgedeki 5 köyde yaşayan toplam 82 çocuk ve 6 öğretmen, Mardin Valiliği ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de destekleriyle gezi için Mardin’e götürüldü. İlk olarak Mardin Kızıltepe’deki Şehit Çoban Hudut Karakoluna getirilen çocuklara ateş ölçümü yapılarak COVID-19 tedbirleri kapsamında maske dağıtıldı.

İlçe merkezinde bir mağazada kıyafet ve ayakkabı hediye edilen çocuklar, Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsünde palyaço ve öğretmenlerle eğlenceli zaman geçirdi. Gezi sırasında çocuklara oyuncak ve kırtasiye malzemeleri dağıtılırken, çocuklar Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezindeki gökevinde (planetaryum) uzay deneyimi yaşayarak uzayda ve gezegenlerin arasında sanal gezintiye çıktılar.

ALLAH TÜRK ASKERİNİ MUVAFFAK ETSİN VE KORUSUN

Suriyeli çocuklardan Riyad Hasan İsmail, Türk askerleriyle Türkiye’ye geldiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi. İsmail, “Bize hediyeler verdiler. Çok teşekkür ediyoruz. Allah Türk askerini muvaffak etsin ve korusun.” dedi.

Esra Abdülaziz İlhicri ise ilk defa Türkiye’ye geldiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Allah Türk askerini korusun, bizlere çok emeği oldu. İlk defa bu kadar mutlu oldum.” diye konuştu.

Öğretmenlerden Hinde İsa da çocuklarla etkinlikte yer aldığı için sevinçli olduğunu anlatarak kendilerine böyle bir fırsat sunulduğu için Türkiye’ye teşekkür etti.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/3042021-07283

REKLAM ALANI