Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Bakanlıkta Dış Hizmet Memurları Günü kutlanıyor

Bakanlıkta Dış Hizmet Memurları Günü kutlanıyor
REKLAM ALANI
06.10.2023
A+
A-

 

 

 

Bakanlıkta Dış Hizmet Memurları Günü kutlanıyor

 

.2023

Öncesi
Sonraki
4 Ekim 2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’nda, Bakanlık merkez ofis çalışanlarının katılımıyla Tacikistan Cumhuriyeti Diplomatlar Günü dolayısıyla tören toplantısı düzenlendi.

 

 

 

 

Açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, 29 Eylül’ün Tacikistan Cumhuriyeti’nin modern dış politika tarihinde çok önemli bir gün olduğunu hatırlattı. 30 yıl önce bu unutulmaz günde, BM kürsüsünden ilk kez, yeni bağımsız Tacikistan devletinin yapıcı planları, barışçıl hedefleri ve iyi niyetleri, bağımsız bir uluslararası ilişkiler konusu olarak uluslararası topluma Barışın Kurucusu tarafından sunuldu. ve Ulusal Birlik – Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’a saygı duydu.

 

 

 

 

S. Mukhriddin ayrıca şunları kaydetti: “Neyse ki, bu aşamada, Ulusun Lideri’nin akıllıca politikası sayesinde, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetimizin korunmasına dayanan özel diplomasisi sayesinde Emomali Rahmon’a saygı duydu. Ulusal çıkarlara ve evrensel insani değerlere saygılı, Cumhurbaşkanınca belirlenen dış politikanın uygulanmasında, özellikle küresel çatışmaların ve rekabetin şiddetli olduğu bu dönemde, küresel sorunların çözümünde aktif, proaktif ve etkili bir ülke olarak tanınmayı başarmıştır. Tacikistan Cumhuriyeti olarak, öncelikle ulusal devletimizin kazanımlarının ve değerlerinin korunmasını güçlendirmeli ve her zaman ülkenin kalıcı istikrarı ve toplum barışı için çaba göstermeliyiz.”

 

 

 

 

Devamında, Tacikistan Cumhuriyeti dış politika dairesi başkanı, Tacik diplomasisinin başarılarına ve Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının girişimlerine dikkat çekti. “Yeni küresel kalkınma gündemi, dünya nüfusunun içme suyuna erişiminin iyileştirilmesi, su kaynaklarının akılcı kullanımı, entegre yönetimi ve su ve iklim ile ilgili diğer konuların önemli kazanımları ve ortak çabaları olarak kabul edilen konuları içermektedir. Son birkaç yılda dünya ve uluslararası toplum. Bunlar arasında “Temiz Su Yılı”, Uluslararası On Yıllık Eylem “Yaşam İçin Su”, “Uluslararası Su İşbirliği Yılı”, Uluslararası On Yıllık Eylem “Sürdürülebilir Kalkınma için Su” ve “Uluslararası Buzul Koruma Yılı” girişimlerinin uygulanması yer alıyor. küresel öneme sahip girişimlerden biri”

Ardından, tatil münasebetiyle bakanlığın merkezi aygıtının ve yabancı kurumların bazı çalışanlarına onur belgeleri, Dışişleri Bakanlığı’nın liyakat madalyası ve düzenli diplomatik pozisyon ve unvanlar verildi.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Tacikistan

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/13490/prazdnovanie-dnya-sotrudnikov-diplomaticheskoi-sluzhby-v-ministerstve

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI