Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Ürdün’ün yeni Azerbaycan Büyükelçisi Omar Al Nahar ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Ürdün’ün yeni Azerbaycan Büyükelçisi Omar Al Nahar ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması
REKLAM ALANI
19.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

No: 498/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Ürdün’ün yeni Azerbaycan Büyükelçisi Omar Al Nahar ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 16 Eylül 2023 tarihinde Ürdün Haşimi Krallığı’nın Azerbaycan Cumhuriyeti’ne yeni atanan Büyükelçisi Omar Al Nahar’ı kabul etti.

 

 

 

Büyükelçi Omar Al Nahar ilk olarak güven mektubunun bir kopyasını Bakan Jeyhun Bayramov’a sundu.

 

Bakan Jeyhun Bayramov, Büyükelçi Omar Al Nahar’ı Azerbaycan’a büyükelçi olarak atanmasından dolayı tebrik etti ve gelecekteki faaliyetlerinde başarılar diledi.

 

 

 

Toplantıda, iki ülke arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinin gündemindeki konular ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik beklentiler ele alındı.

 

 

 

Görüşmelerde bakan, siyasi ilişkilerin mevcut gelişiminin ikili ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine ivme kazandıracağını belirterek, bu bağlamda özellikle ekonomi, turizm, eğitim ve diğer alanlarda iş birliğinin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Hükümetlerarası Komisyonun faaliyetleri ve üst düzey karşılıklı ziyaretlerin önemi.

 

 

 

Bağlantısızlar Hareketi (NAM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dahil olmak üzere bölgesel ve uluslararası örgütler ve platformlar çerçevesinde iş birliğinin sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

 

Bakan, Ermenistan’ın yaklaşık 30 yıldır topraklarımızı işgal etmesi, etnik temizlik politikası, 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı sonrasındaki çatışma sonrası dönemde Ermenistan’ın devam eden provokasyonları ve ayrılıkçı çabaları hakkında karşı tarafa detaylı bilgi verdi.

 

 

 

Ülkelerimiz arasında birçok alanda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik geniş bir potansiyel bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Omar Al Nahar, diplomatik faaliyetleri sırasında Ürdün ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için her türlü çabayı esirgemeyeceğini söyledi.

 

 

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no49823

 

 

 

REKLAM ALANI