Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Adalet Bakanlığına atanan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, görevi Abdulhamit Gül’den devraldı

Adalet Bakanlığına atanan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, görevi Abdulhamit Gül’den devraldı
REKLAM ALANI
29.01.2022
A+
A-

ADALET BAKANLIĞINDA DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

 

29.01.2022
Adalet Bakanlığına atanan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, görevi Abdulhamit Gül’den devraldı.

Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ, adalet gibi yüce bir değere hizmet etme fırsatını sunduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Daha önce Adalet Bakanlığı görevini, sevinçle ve gururla Gül’e teslim ettiğini belirten Bakan Bozdağ, Gül’ün görevde olduğu 4 buçuk yıl içerisinde önemli çalışmalar yaptığını ve önemli reformlara imza attığını söyledi.

BUGÜN BAYRAĞI DEVRALIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, TBMM, siyasi partiler, üniversiteler, tüm paydaşlar ve herkesle istişare halinde yola devam edeceklerini vurgulayan Bakan Bozdağ, “Ben daha önce Adalet Bakanlığı görevini çok sevdiğim, değer verdiğim, başarılı olacağına inandığım Abdulhamit Gül Bakanımıza sevinçle ve gururla emanet etmiştim. Şimdi değerli bakanım aynı emaneti bize devretmektedir. Bu vesileyle öncelikle Adalet gibi yüce bir değere hizmet etme milletimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı tekraren sunduğu için Rabbime sonsuz şükrediyorum. Böylesine önemli bir görevi şahsıma tevdi ettiği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye şahsım, ailem ve ilim adına şükranlarımı sunarım. Abdulhamit Gül Bakanım bugüne kadar 4 buçuk yıldır çok büyük vazifeler ifa etti. Yargı alanında, adalet alanında önemli reformlar altına imza attı. Ben de biliyorum ki bu reformları burada anlatsa zaman yetmez. Ama Türk milletinin engin vicdanı eminim ki bu reformları takdir edecek, yapılan hizmetlerden dolayı Sayın Bakanımıza bizim gibi gönülden şükranlarını sunacaktır. Ben de sayın bakanımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Milletimize devletimize yargımıza yaptığı hizmetlerden dolayı sağ olsun, var olsun. Tabi bu bir bayrak değişimi. Bugün bu bayrağı ben devralıyorum.” diye konuştu.

REHBERİMİZ HUKUK OLACAKTIR

Herkesten destek beklediklerini, birlikte başaracaklarını belirten Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasaya sadakat içinde, kanunlara bağlı bir biçimde vazifemizi yerine getireceğiz. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz, o beklentilere olumlu cevap vermek için gayret içerisinde olacağız. Rabbim izin verdiği, gücümüzün yettiği, aklımızın erdiği sürece istişare ile hem Cumhurbaşkanımızla, hem kabinemizle, hem parlamentomuzla, hem siyasi partilerimize, hem paydaşlarımızla, hem üniversitelerimizle herkesle istişare içerisinde birbirimize ayna olacak şekilde aklınızı aklımıza ilave ederek tecrübenizi tecrübemize katarak daha iyisini daha doğrusunu daha faydalısını milletimiz ve ülkemiz için bularak yolumuza devam edeceğimizi bilinmesini isterim.”

GÜL: ASIL OLAN MİLLETİMİZİN KALBİNDE YER ETMEK

Abdulhamit Gül ise 4,5 yıl önce görevi Bozdağ’dan devraldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görevi süresince verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Adalet alanında reformcu anlayışın ortaya konduğunu vurgulayan Gül, eski Türkiye’ye dönülmesi yönündeki girişimlere karşı mücadele ettiklerine kaydetti. Gül, “Her makam geçici, asıl olan milletin kalbinde yer etmek, oradaki makam. Bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref. Yargının eğileceği tek makam, tek mercii, tek kurumun sadece ve sadece adalet ve hukuk anlayışı olduğunu, anayasadan, kanundan başka hiçbir yerden, hiçbir kişiden, kurumdan, merciden emir almayacağı hususundaki anlayışı daha da geliştirmek anlamında çalışmaları ortaya koyduk. Bu konuda da biz tüm yargı mensuplarımıza, adalet çalışanlarına sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Görevde olduğu süre içerisinde Yargı Reformu Strateji Belgesi, İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında bireylerin daha özgür, Türkiye’nin daha demokratik olması ile güçlü toplum anlamında önemli çalışmaların ortaya koyulduğunu söyledi. Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümetimizin temel yaklaşımı Türkiye’de reformcu ve değişimci bir anlayışı ortaya koymaktır. Siyasette ve toplumun her alanında bu değişimci ve reformcu anlayışı ortaya koydu. Adalet alanında da hükümetimizin ilk günlerinden itibaren sürekli bir reform çalışması hükümetimizin temel gündemi olmuştur, ana gündemi olmuştur ve bu çerçevede de bizler tüm çalışmalarımızı bu reformların devamı, daha da ileriye taşınması konusunda yaptık.”

Abdulhamit Gül, Bakan Bozdağ’ın hukuk ve siyasette tecrübeli ve başarılı bir isim olduğunu kaydetti.

kaynak:https://basin.adalet.gov.tr/adalet-bakanliginda-devir-teslim-toreni-yapildi_57896

 

REKLAM ALANI