Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana °C

Açık Havada ‘Kitap Okuma’ Etkinliği

Açık Havada ‘Kitap Okuma’ Etkinliği
REKLAM ALANI
02.04.2021
A+
A-

Açık Havada ‘Kitap Okuma’ Etkinliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 57. Kütüphane Haftası kapsamında “Açık Havada Okuyorum” etkinliği gerçekleştirdi. HKÜ Mütercim Asım Kütüphanesi tarafından Rektörlük önündeki açık alanda Koronavirüs Pandemi tedbirleri alınarak düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli de katıldı ve HKÜ’lü gençler ile birlikte açık havada çimlerin üzerinde kitap okudu.

Öğrenciler ve personel her birlikte açık havada kitap okudu

Öğrencilerini geleceğe hazırlarken tüm imkânlarını seferber eden HKÜ’nün, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen yayınevlerine ait kitap ve dergi kaynaklarına sahip olan ve eğitim/araştırma programlarının vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Mütercim Asım Kütüphanesi, düzenlediği “Açık Havada Okuyorum” etkinliği ile öğrencilerini bir kez daha okumaya teşvik etti. HKÜ kampüsünde Rektörlük önündeki açık alanda çimlerin üzerinde gerçekleştirilen etkinlik, okumayı özleyenleri bir araya getirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler ve personel kendi seçtikleri kitaplarını sessizce okurken, topluluk tarafından seçilen bir kitabın bir bölümü de sesli olarak okundu.

“Anlamak için okumalı, anladığımızı da uygulamalıyız”

HKÜ kampüsünde çimlerin üzerinde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren etkinlikte, okumayı ve yazmayı çok sevdiğini, kendisinin de yazdığı kitap ve makalelerin olduğunu ve bu kitapları okuyan kitapseverlerin olumlu geri bildirimleri nedeniyle mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Genç, dinamik ve üretken gençler olarak zamanın ve o zaman içerisinde ‘okumanın’ kıymetini bilmelisiniz. Okumak, her kapıyı açar, sizi siz yapar, sizi sizle buluşturur, düşünmeyi öğretir, zihni geliştirir, insanları bir araya getirir. Bugün burada olduğu gibi… İşte, Koronavirüs Pandemisine rağmen, önlemlerimizi alarak ‘okumaktan’ vazgeçmedik. Bu arada, ‘okumak’ sadece kitapta yazılanlara göz gezdirmek veya hoşça vakit geçirmek şeklinde de değerlendirilmemeli. Anlamak için okumalı, anladığımızı da uygulayabilmeliyiz” şeklinde konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Basın Bülteni

REKLAM ALANI