Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’te Genç Projeler” programının açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’te Genç Projeler” programının açılış törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi’nin yaptırdığı kütüphaneler ile gençlik merkezlerinin hizmete alınmasıyla ilgili “Fatih’te Genç Projeler” programının açılış törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’te Genç Projeler” programının açılış törenine katıldı
Yayın: 02 Nisan 2022 SİYASET Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’te Genç Projeler” programının açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi’nin yaptırdığı kütüphaneler ile gençlik merkezlerinin hizmete alınmasıyla ilgili “Fatih’te Genç Projeler” programının açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmasına, “Bugün ilk sahuruna kalkacağımız, yarın ilk orucunu tutacağımız başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum” diyerek başladı.

Bölgemiz başta olmak üzere tüm dünyanın her alanda huzura, barışa, adalete, merhamete ihtiyacı olduğu bir dönemde erişilen Ramazanın bereketinin tüm insanlığın üzerine olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Fatih Belediyesinin ilçeye kazandırdığı 13 kütüphane ile gençlik ve spor merkezlerinin açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphanelerin bünyelerindeki 150 bin kitapla toplam 1800 kişiye hizmet verecek kapasitede olduğunu aktararak her ay 120 bin öğrenciye hizmet sunan kütüphanelerin imkânlarından gençlerin geniş bir şekilde istifade ettiğini dile getirdi.

Tamamı da salgın döneminde hazırlanan kütüphaneleri bugün toplu bir şekilde hizmete açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdediyoruz. Zira Kitabullah kitabımız Kur’an-ı Kerim ‘ikra’ ile başlıyor ve oku emri ilahisiyle başlayan kitabımızda işte bu kütüphanelerimizin bu noktada adeta bütün gençlerimizin yediden yetmişe okuma imkânını hazırlaması sebebiyle de ben belediye başkanımızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Belediyesinin hizmetlerinin sadece bununla sınırlı olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Zeyrek Akademi bünyesinde fotoğrafçılıktan, Osmanlı Türkçesi ve minyatür okumalarına kadar geniş bir alanda hizmet veriliyor. Medrese Davut Paşa lisansüstü ve doktora öğrencilerinin hizmetindedir. Bilim Fatih’te ise içindeki atölyeleriyle bugüne kadar 33 bin öğrencimizin ufkunu açacak faaliyetler icra edilmiştir. Bunların yanında dokuz ayrı spor merkeziyle de pek çok branşta gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri altyapı sunulmuştur. Tüm bu eser ve hizmetlerin Fatih ilçemiz başta olmak üzere İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum.”

“RAMİ KIŞLASI’NI RESTORE EDEREK ÇOK DAHA BÜYÜK KÜTÜPHANEYİ İSTANBUL’A KAZANDIRACAĞIZ”

Bu eserleri ilçeye kazandıran belediye başkanı ve ekibini tebrik ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili gençler, biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde faaliyete geçirdik. Millet Kütüphanemiz gece gündüz gençlerimize ve araştırmacılarımıza hizmet veriyor. Kütüphanenin önünden geçtiğimiz vakitlerde giriş kapısının adeta arı kovanı gibi işlediğini görmekten memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rami Kışlası’nı restore ederek çok daha büyük kapasiteli bir kütüphaneyi İstanbul’a kazandıracaklarını kaydederek “Belediyelerimizin açtıkları kütüphaneleri gençlik merkezlerini, atölyeleri, kursları, bu büyük kültür ve medeniyet hamlesinin mahallelere kadar yayılan kılcal damarları olarak görüyorum. Alışveriş merkezlerinden, havalimanlarına, tren garlarından otobüs terminallerine kadar her yerde kütüphanelerin yaygınlaşması da memnuniyet vericidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde elektronik kitap uygulamalarının da giderek yaygınlık kazandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz okul kalmayacak” projesiyle okulların tamamını kütüphanelerle donattığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ne kadar tam tersi gösterilmeye çalışılsa da araştırmaların Türkiye’de hem kişi başına basılan kitap sayısının hem de kitap okuma oranının giderek yükseldiğine işaret ettiği bilgisini verdi. Gençliğinde herkesin rahatça ulaşabileceği, istifade edebileceği güzel kütüphanelerin ve spor merkezlerinin bulunmadığını, nereyi bulurlarsa orada ders çalışarak okul hayatlarını sürdüren, sınavlara hazırlanan, okuma meraklarını gidermeye gayret gösteren bir nesil olduklarını anlatan Erdoğan, “Üstelik yokluklara ilave olarak bir de bizim gençlik yıllarımızda ideolojik çatışmaların yol açtığı huzursuzluk iklimi vardı. Buna rağmen azimle ve fedakarlıkla çalışarak hem eğitim hayatımızı hem kendimizi fikri olarak geliştirme faaliyetlerimizi sürdürdük. Gerçekten de samimiyetle tarihi ve kültürüyle ülkemizi, medeniyet değerlerimizi, dünyayı anlamaya çalışan bir gayretin içindeydik. Bugün dönüp baktığımda ülkemizin son 40 yılda sahip olduğu kazanımların hepsinin de öncülüğünü zor şartlarda kendini yetiştiren bu neslin yaptığını görüyorum.” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA VE ELEKTRONİK TİCARET PLATFORMLARI KONUSUNDAKİ DÜZENLEMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin, maddi altyapı ve teknolojik imkânlar bakımından gerçekten çok şanslı olduklarını ancak bu imkanların aynı zamanda dikkatlerini dağıtma riskinin de işlerini zorlaştırdığının bir gerçek olduğunu ifade etti.

İnternet mecralarının özellikle de sosyal medyanın sağladığı kolaylıklar yanında doğru, kararında ve bilinçli kullanılmazsa adeta bir bataklık gibi içine düşeni yutup yok edecek tehditleri de içinde barındırdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Amerika ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde genel olarak internet mecraları özellikle de sosyal medya ve elektronik ticaret platformları konusunda ciddi düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. Türkiye olarak, biz de vatandaşlarımızın tamamını, özellikle de gençlerimizin geleceğini korumak için benzer çalışmaların hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta başında AK Parti olarak düzenlediğimiz bir forumda dijital kültür, dijital ekonomi, dijital hukuk meselelerini enine boyuna konuştuk, tartıştık. Hukuki altyapıdan yoksun, sosyal medya ve elektronik ticaret platformlarının yol açacağı sorunlar, bu konudaki tereddütlerin ve endişelerin çok üzerindedir. Bunun için en kısa sürede gereken düzenlemeleri hayata geçireceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın, bir kitabın kapağının içine girerek adım atılan o dünyanın yerini tutamayacağının ve tutmaması gerektiğinin altını çizdi. Aynı şekilde hiçbir dijital mecranın, sporla elde edilen fiziki performansın ikamesi olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere şu önerilerde bulundu: “Bunun için gençlerimizden internet, sosyal medya ve benzeri alanlardan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını istiyoruz. Mesela kâğıda basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin. Spora mutlaka her gün düzenli olarak vakit ayırın. Demli bir çay veya güzel aromalı bir kahve eşliğinde yapılan karşılıklı sohbetin getirdiği sosyalleşmeyi asla ihmal etmeyin. Yakın çevrenizden başlayarak tüm şehirleriyle ülkemizi, imkânınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın. Bunları yaptığınızda diğer imkânların, diğer mecraların önünüzde bambaşka dünyalar açtığını, size bambaşka faydalar sağladığını göreceksiniz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Belediyesinin kütüphaneleri, gençlik merkezleri ve spor salonları ile resmî açılışını yaptıkları diğer eser ve hizmetlerin başta Fatih ilçesi olmak üzere tüm İstanbul’a hayırlı olmasını dileyerek Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve ekibini tebrik etti.

Konuşmalarının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 16.00’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini duyurdu.

Fatih Belediyesince hayata geçirilen 25 projeden biri olan Cerrahpaşa Kütüphanesi’ndeki öğrencilere canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphaneden sorumlu Kübra Kırmızıtaş’tan bilgi aldı. Öğrencilere yapılan da ikramları soran Erdoğan, “Cuma gününün ikramı herhalde daha farklı oluyor. Gördüğünüz gibi öğrencilerimiz kız, erkek gayet güzel şu anda çalışıyorlar. Kitaplarını okuyorlar, derslerini çalışıyorlar. Tebrik ediyorum” dedi.

Kütüphanenin ardından Kano ve Kürek Merkezi’ne bağlanarak kano eğitmeninden dersin içeriğine dair bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç’te kano yapanların görüntülerini izledikten sonra ekipte yer alanları eğitmenleriyle birlikte tebrik etti.

Son olarak Fatih Belediyesi Medrese Davutpaşa’ya bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere selam verdikten sonra kurdeleyi kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphanedeki programda öğrencilerle birlikte amfi sırasında oturdu.

Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, kurulan dev ekrandan programı takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı, bazılarıyla sohbet etti.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136332/cumhurbaskani-erdogan-fatih-te-genc-projeler-programinin-acilis-torenine-katildi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 02 Nisan 2022